Mi vagyunk az ön bevándorlási ügyvédi irodája

RólunkReferenciákKapcsolat
Megosztom ezt az weboldalt  

USA állampolgárok vagy zöldkártyával rendelkezők bántalmazott házastársai és gyermekei - a Nők Elleni Erőszak Törvény (Violence Against Women Act, VAWA)

USA állampolgárok és zöldkártyával rendelkezők bántalmazott házastársai és gyermekei a Nők Elleni Erőszak Törvény (Violence Against Women Act, a továbbiakban VAWA) alapján önállóan kérelmezhetik zöldkártyájukat. A VAWA bevándorlásra vonatkozó könnyítő rendelkezése alapján a bántalmazott bevándorló a bántalmazó segítsége és tudta nélkül kérelmezheti a zöldkártyát annak érdekében, hogy biztonságos és független helyzetbe kerüljön. A következő kategóriákba tartozók kérelmezhetik önállóan zöldkártyájukat:

  • USA állampolgárok és zöldkártyával rendelkezők bántalmazott házastársai kérelmezhetik önállóan a zöldkártyát. A bántalmazott házastárs 21 éven aluli házasulatlan gyermekei kedvezményezettként csatolthatók a kérelemhez.
  • Azon bántalmazott gyermek szülője kérelmezheti önállóan a zöldkártyát, akit a szülő törvényes USA állampolgár vagy zöldkártyával rendelkező házastársa bántalmazott. A kérelemhez kedvezményezettként csatolthatók azok a 21 éven aluli házasulatlan gyermekek, akiket nem ért bántalom.
  • Azon 21 éven aluli házasulatlan gyermek kérvényezheti önállóan a zöldkártyát, akit USA állampolgárságú vagy zöldkártyával rendelkező szülője bántalmazott.

Feltételek, melyek jogusulttá teszik a házastársat a zöldkártyára való önálló jelenkezésre:

  • Törvényes házastársa legyen a bántalmazó USA állampolgárnak vagy zöldkártyával rendelkezőnek. Önálló zöldkártya kérelem nyújtható be a bántalmazó házastárs elhunyta után két éven belül, amennyiben a házasságnak a haláleset vetett véget. Önálló zöldkártya kérelem a bántalmazó házastárstól való válás utáni két éven belül is benyújtható, amennyiben a házasság felbontása a bántalmazással volt összefüggésben.
  • A külföldi házastársat az USA-ban bántalmazták, kivéve, ha a bántalmazó házastárs az USA állami képviseletének alkamazottja vagy az USA haderő tagja.
  • USA állampolgár vagy zöldkártyával rendelkező házastárs különös kegyetlenséggel bántalmazta a külföldi házastársat vagy a külföldi házastárs gyermekét a házasság során.
  • A külföldi házastárs jelleme jó és erkölcsös legyen.
  • Jó hiszemben lépett házasságra és nem kizárólag a bevándorlással járó előnyök miatt.

Valamelygyermek akkorjogosult az önálló zöldkártya kérelemre, ha a bevándorlási törvény alapján a bántalmazó gyermekeként sorolták be.

USA állampolgár özvegye

A törvény értelmében a kérelemező USA állampolgár elhalálozásával a zöldkártya kérelem sem él tovább. Vannak esetek azonban, amikor az USCIS humanitárius megfontolások alapján engedélyezi az ügy folytatását. Amennyiben az özvegy a halálesetet megelőzően legalább két évig volt az elhunyt házastársa, akkor speciális rendelkezések alapján önállóan jelentkezhet a zöldkártyára.

Hívjon bennünket az +1 (941) 362-7100 telefonszámon. A VAWA-ra való jogusultsággal és az önálló özvegyi zöldkártya kérelemmel kapcsolatos kérdések részleteire szívesen válaszolunk Önnek. Minden eset egyedi. Cégünk a legmesszebbmenőbb diszkrécióval és bizalommal fogja ügyét kezelni.

Van-e bármilyen kérdése a bevándorlási folyamattal kapcsolatban?

Érdeklődésem elküldése
Hivjon minket ma!
+1 (941) 362-7100

Anthony Olson, P.A. - Bevándorlási Ügyvédi Iroda
2020 Cattlemen Road, Suite 100, Sarasota, FL 34232 Térkép megtekintése 
Telefon: +1 (941) 362-7100 
Weboldalunk címe: http://www.immigrationvisausa.com/ 
© 2017 Minden jog fenntartva 

Adatvédelmi irányelvek | Weboldalunk feltérképezése

A Bevándorlási Ügyvéd, Florida/Ügyvédi Iroda honlap csak általános információt tartalmaz. A honlapon, valamint a kapcsolódó oldalakon, dokumentumokban, kommentárokban, e-mailekben és egyébb közleményekben foglaltak nem tekinthetők jogi tanácsként valamely személy vagy eset vonatkozásában. A honlapon lévő információ megtekintése, megszerzése nem jelent semmiféle ügyvédügyfél kapcsolatot mindaddig, amíg ügyvédi irodánk nem kap megbízást.

ENGLISH
DEUTSCH
ESPAÑOL
FRANÇAIS
ČESKY
MAGYAR
中文
EN
DE
ES
FR
CS
HU
ZH