Mi vagyunk az ön bevándorlási ügyvédi irodája

RólunkReferenciákKapcsolat
Megosztom ezt az weboldalt  

Honosítás

A honosítás az a folyamat amelyen keresztül a Zöldkártya tulajdonosa kérvényezheti az amerikai állampolgárságot. Néhány fontos lépést mindenkinek meg kell tennie, még mielőtt átvehetné az állampolgárságot:

A követelmények a következők:

  1. Rendelkeznie kell Zöldkártyával.
  2. Rendelkeznie kell Zöldkártyával legalább öt éve. Ez alól kivétel az a személy, aki házasság után nyerte el a Zöldkártyáját. Ezen személyek már a Zöldkártyájukon lévo feltételek eltörlése után három évvel kérvényezhetik a Zöldkártyát. Nem tartózkodhattak az országon kívül több mint hat hónapot az elmúlt öt évben (vagy pedig nem többet mint három évet, ha a Zöldkártyát házasságon keresztül szerezte) vagy pedig a honosítási folyamat vége előtt.
  3. A kérvényezőnek az Egyesült Államokban kell tartózkodnia a kötelező tartózkodási időnek a felét.
  4. A kérvényezőnek abban az államban, ahol a honosítást kérvényezi legalább három hónapot kellett élnie.
  5. A kérvényezőnek tudnia kell angolul írni és kommunikálni (ezt a honosítási folyamat során ellenőrzik).
  6. Ismernie kell az Egyesült Államok államberendezését és rövid történelmét. (ezt is a honosítási folyamat során ellenőrzik).
  7. Pozitív személyiségének tükröznie kell az Egyesült Államok alapelveit. Ez azt jelenti, hogy a kérvényező nem büntetett előéletu, nem folyik ellene bünvádi eljárás és hajlandó támogatni az Egyesült Államok államberendezését.
  8. A kérvényező betöltötte a tizennyolcadik életévét. Gyermekei, akik még nem töltötték be a tizennyolcadik életévüket, úgyszintén kérvényezhetik az állampolgárságot szüleik által.

 

Megjegyzés:

A zöldkártya tulajdonosok kérvényezhetik az USA állampolgárságot honosítási folyamat révén.   Mivel nincs olyan követelmény, hogy minden zöldkártya tulajdonosnak kérvényeznie kelljen az USA állampolgárságot, a zöldkártya tulajdonos nem kapja meg automatikusan az USA állampolgárságot.   Amikor azonban a zöldkártya tulajdonos kérvényezi a honositást, a Szövetségi Bevándorlási Hivatal (U.S. Citizenship and Immigration Service s, a továbbiakban USCIS) ellenőrzi a kérelmező előéletére vontakozó adatokat a bünügyi nyilvántartásban és azt, hogy annak idején a zöldkártya  meg ítélése megfelelően történt-e.   Ez azt is eredményezheti, hogy a kérelmező elveszitheti a már megszerzett állandó letelepedési engedélyét amennyiben zöldkártya jogosultsága nem volt megfelelő, vagy ha komoly bűnvádi itéletet hoztak ellene. Bár a  honos ítás bonyol ítása nem jár túl sok nehézséggel, mégsem kizárólag egy formális eljárás. 

Van-e bármilyen kérdése a bevándorlási folyamattal kapcsolatban?

Érdeklődésem elküldése
Hivjon minket ma!
+1 (941) 362-7100

Anthony Olson, P.A. - Bevándorlási Ügyvédi Iroda
2020 Cattlemen Road, Suite 100, Sarasota, FL 34232 Térkép megtekintése 
Telefon: +1 (941) 362-7100 
Weboldalunk címe: http://www.immigrationvisausa.com/ 
© 2017 Minden jog fenntartva 

Adatvédelmi irányelvek | Weboldalunk feltérképezése

A Bevándorlási Ügyvéd, Florida/Ügyvédi Iroda honlap csak általános információt tartalmaz. A honlapon, valamint a kapcsolódó oldalakon, dokumentumokban, kommentárokban, e-mailekben és egyébb közleményekben foglaltak nem tekinthetők jogi tanácsként valamely személy vagy eset vonatkozásában. A honlapon lévő információ megtekintése, megszerzése nem jelent semmiféle ügyvédügyfél kapcsolatot mindaddig, amíg ügyvédi irodánk nem kap megbízást.

ENGLISH
DEUTSCH
ESPAÑOL
FRANÇAIS
ČESKY
MAGYAR
中文
EN
DE
ES
FR
CS
HU
ZH