My jsme Vaší imigrační právnickou kanceláří

O násReferenceKontaktujte nás
Zajímavé naše webové stránky? Prosíme sdílejte je!  

EB5 Zelená karta pro Investory

EB-5 „Oblastní středisko" imigrační program pro investory

EB-5 Imigrační program pro investory znamená, že investice 500.000 dolarů v „Oblastním středisku" umožní investorům kvalifikaci na zelenou kartu bez toho, aby museli založit, zaregistrovat a provozovat podnikání ve Spojených státech. Tato varianta umožní investorům žít v kterémkoli státu USA, a také jim umožní se angažovat v podnikání, zaměstnávat lidi, účastnit se jakékoliv obchodní aktivity, a nebo jít do penze v USA.

Právní zástupce Anthony Olson úspěšně zastupoval investory, kteří se kvalifikovali na trvalý pobyt (zelenou kartu) prostřednictvím tohoto investičního programu a pomocí investice 500.000 dolarů do „Oblastního střediska".

Prosíme Vás, abyste si bez obav vyžádali dokument, který připravil advokát Anthony Olson ohledně požadavků a imigračního procesu pod Imigračím programem EB-5.

Co znamená „Oblastní středisko"?

„Oblastní středisko" je reálná jednotka, organizace, nebo agentura, která je takto označena imigračním úřadem Spojených států. „Oblastní středisko" poskytuje příležitost pro zahraniční státní příslušníky ke kvalifikaci na trvalý pobyt na základě investice.

„Oblastní střediska" se zaměřují na určitá území ve Spojených státech, která potřebují pozdvihnout ekonomický růst skrze zvýšení vývozu, zdokonalení oblastní výroby, vytvoření pracovních příležitostí, a také zlepšení místní finanční situace.

Činnost Oblastního střediska

Oblastní střediska zakládají omezená podílnictví, každé s osobitou obchodní činností, a jejich role v podniku omezeného partnerství je být obecným partnerem.

Zahraniční investoři, kteří si přejí mít trvalý pobyt ve Spojených státech mají možnost se stát omezenými podílniky skrze investici 500 000 dolarů.

Omezený podílník, investor, nemusí být aktivním vedoucím podniku, a také není podmínkou, aby žil blízko podniku.

Závazky oblastního střediska

Oblastní středisko musí prokázat, že komerční podnik následuje předem určené aktivity, které vedou k vytvoření 10 nebo více pracovních příležitostí zásluhou investora. Nové podniky nemusí najímat nové pracovníky, ale musí prokázat, na základě výpočtů ekonoma, jakým způsobem je daný podnik zodpovědný za 10 a více pracovních příležitostí v dané oblasti.

Závazky investora

Investor musi prokázat, že nabyl finance zákonnou cestou, jako například pracovně, podnikáním, skrze investice, dědictví peněz, nebo jako dar. Americký imigrační úřad (USCIS) si běžně vyžaduje 5 let daňových přiznání z investorovy země a nebo ze země, ve které invetor momentálně žije. Také vyžadují doklad, který jednoznačně prokazuje, jakým způsobem investor nabyl kapitál.

Příklady projektů a aktivit různých oblastních středisek

Oblasní střediska se soustředí na rozmanitý finanční růst v mnoha částech Spojených států. Každý program má jiný postup k dosažení zelené karty, a tento postup záleží na podnikání, taktice zvolené k vytvoření nových pracovních příležitostí, a také na době činnosti daného oblastního střediska.

Následujíci příklady uvádí byvalé aktivity oblastních středisek

  • Poskytování půjček vládním orgánům na komerční přestavbu bývalých vojenských základen
  • Poskytování půjček filmovým a televizním společnostem, aby mohli natáčet nové filmy a televizní pořady
  • Poskytování půjček stavitelům k budování léčebných zařízení, ketré mohou být pronajmuty fakultním nemocnicím
  • Projektování a výroba průmyslového vybavení
  • Projektování a provoz podniků na výrobu pohonného etanolu
  • Projektování a výroba autobusů, které použivají palivovou buňku

Další informace týkající se EB-5 zelené karty pro investory

Počáteční zpracování imigrační žádosti EB-5 (Žádost I-526)

Poté co Anthony Olson dostane potvrzení, že investor/klient investoval 500.000 dolarů do vybraného střediska, imigrační žádost zahraničního podnikatele, pojmenovaná žádost I-526, může být vyplněna a také poddána na USCIS (Americký imigrační úřad). Oblastní středisko je zodpovědné za poskytnutí všech příslušných informací právnímu zástupci investora. Tento krok je velice důležitý ke schválení žádosti I-526. Další důležitou součástí tohoto procesu je prokázat, že všechny investiční prostředky byly nabyty legální cestou.

Rozhodnutí ohledně žádosti I-526 většinou trvá 12+ měsíců. Zpracování žádosti ohledně jednoho oblastního střediska se může lišit od druhého, a proces se také může prodloužit pokud má imigrační úřad nějaké další otázky ohledně daného oblastního střediska.

Žádost o trvalý pobyt (2-letá zelená karta s podmínkou)

Když imigrační úřad odsouhlasí žádost I-526, investor má příležitost změnit svůj pobyt na trvalý, pokud žije ve Spojených státech s vízem cizince s povolením k pobytu. Pokud investor žije mimo Spojené státy, musí si zažádat o trvalý pobyt přes americkou ambasádu. Změna povolení obvykle trvá 4-6 měsíců, někdy i déle. Přistěhovalecká víza, která se vyřizují přes ambasádu většinou trvají 4-6 měsíců. Jakmile je jedno z těchto řízení dokončeno, investor dostane dvouletý podmíněný pobyt.

Odstranění podmínky (Žádost o trvalou zelenou kartu)

Během posledních 90 dnů podmíněného trvalého pobytu, investor musí zažádat o odstranění podmínky. Tato žádost se jmenuje I-829, a jejím účelem je odstranění podmínky, poté co je podmínka odstraněna, investor dosáhne trvalého pobytu. Součástí tohoto procesu je dokázat, že investor zachoval investici, a také se musí prokázat, že investice je zodpovědna za vytvoření nejméně 10 pracovních příležitostí, tak jak bylo původně uvedeno v žádosti I-526. Počet vytvořených pracovních příležitostí je vypočítán za pomoci ekonomického modelu, a zahrnuje přímo a nepřímo vytvořené pracovní příležitosti. Tento proces momentálně trvá 12+ měsíců.

Přednákupní prověření lukrativnosti podniku

Investor by měl najmout účetního, který prověří všechny finanční stránky programu, do kterého se investor pokouší investovat. Investor by si také měl najít obchodního právníka, který prověří veškeré právní stránky daného programu. Před jakoukoli investicí, v kterémkoliv oblastním středisku, by měl investor důkladně porozumět, jak daný podnik pracuje. Také by si měl zvážit jakou víru má v investici do daného programu, a také jaká jsou jeho práva a povinnosti pokud je v roli omezeného podílníka v daném podniku.

Vytvoření pracovních příležitostí

Podmínka vytvoření pracovních příležitostí je nejdůležitějším bodem při hledání správného oblastního střediska. Americký imigrační úřad musí být přesvědčen, na základě výpočtů ekonoma, že investice daného investora vytvořila nejméně 10 pracovních příležitostí. Na základě tohoto přesvědčení se americký imigrační úřad rozhodne odstranit podmínku k trvalému pobytu. Různá oblastní střediska mají různé metody ke kalkulaci výpočtů pracovních příležitostí vytvořených investicí, což znamená, že výpočet vytvořených prací může být založen na základě přímo nebo nepřímo vytvořených pracovních příležitostí. Investor musí mít jistotu, že plně rozumí systému na vytvoření pracovních příležitostí v daném oblastním středisku.

Investice vystavená riziku ztráty

Americký imigrační úřad vyžaduje, aby investice trvala do té doby, kdy imigrační úřad rozhodne odstranit podmínku k trvalému pobytu. Dodatečně je také právní podmínkou, aby investiční částka byla považována za riskantní částečně a nebo úplně v obchodním smyslu slova, stejně jako každá jiná investice do jakéhokoli jiné firmy. Oblastní střediska nemají povoleno zaručit návrat investice. Ovšem, doufáme, že nemusíme zdůrazňovat, že úspěch programu plně záleží na jistotě investice, a proto je velmi důležité, aby se investor obeznámil s detaily únikové strategie daného oblastního střediska.

Výběr oblastního střediska

Výběr vhodného oblastního střediska k investici by měl záležet na plné informovanosti investora, reputaci daného oblastního střediska a také na osobních prioritách. Někteří investoři se soustředí pouze na návrat investice, jiní se zajímají o únikvou cestu, ale větsina investorů se chce ujistit, že jejich investice je finančně zajištěna partnerstvím s oblastním střediskem. Údaje o provozu různých oblastních středisek pomohou investorovi udělat rozhodnutí, které je pro něj/ni nejvhodnější.

Srdečně Vás prosíme, abyste zavolali právnímu zástupci Anthony Olsonovi na číslo +1 (941) 362-7100. Rád Vám zdarma poskytne telefonní konzultaci ohledně investičního programu v oblastních střediscích. Můžete nám také poslat email, který bude zahrnovat Vaše jméno a telefonni číslo, na kterém Vás pan Olson může co nejdřív kontaktovat.

Máte otázky o Vašich imigračních možnostech?

Podat můj dotaz
Prosíme zavolejte!
+1 (941) 362-7100

Anthony Olson, P.A. - Imigrační právnická kancelář 
2020 Cattlemen Road, Suite 100, Sarasota, FL 34232 Viz mapu 
Telefon: +1 (941) 362-7100 
Webové stránky: http://www.immigrationvisausa.com/ 
© 2017 Obsah těchto stránek je ochráněn autorským právem 

Zásady ochrány osobních údajů | Mapa stránek

Informace na těchto webových stránkách jsou určené pouze k informačním účelům. Nic na těchto stránkách, dokumentech, poznámkách, odpovědich, emailech, nebo v jakékoliv jiné komunikaci, nesmí být považováno za právní radu o jakémkoliv individuálním případu nebo o jakékolv situaci. Informace, které jsou poskytnuty k přečtení na této webové stránce nezavazují ke vztahu s právníkem, a také je nelze považovat za právní radu.

ENGLISH
DEUTSCH
ESPAÑOL
FRANÇAIS
ČESKY
MAGYAR
中文
EN
DE
ES
FR
CS
HU
ZH